Een sprookje

Onverwachts is daar zomaar een nieuw boek.  Van mij samen met heel veel anderen. Op de Zorgboerderij de Witte Schuur geef ik twee keer in de week schilderles. Dat is bijzonder omdat het bijzondere mensen zijn. Het is iedere keer weer een verrassing wat de kunstenaars schilderen als ik ze een opdracht geef. Oké. Fred schildert altijd een echte Fred. Toch is een muis van Fred echt een muis.

Muis van Fred.

De Gelaarsde Kat op de Witte Schuur

In de wintermaanden hebben we taferelen geschilderd van het sprookje de Gelaarsde Kat. Een sprookje dat ik eigenlijk niet zo goed kende. Elke week vertelde ik een stukje van het verhaal en schilderden de mensen van de Witte Schuur dit. Ieder op zijn eigen manier. Deze schilderijen vormen de rode draad van het sprookje. Dus als de koning cadeaus krijgt van de kat, zijn dat cadeaus die de kunstenaars van de Witte Schuur zelf verzinnen. Daar zit dus ook een monster-lijfwacht bij. Want dat vind Jesse een uitstekend cadeau voor een koning.

Monster-lijfwacht van Jesse

Op de Witte Schuur schilder ik meestal met ongeveer 15 mensen. Voor het boek zijn er wel 26 kunstenaars. Want wie wil nu niet schilderen voor een écht boek. Het boek wordt gepresenteerd op de open dag van de Zorgboerderij de Witte Schuur op 23 september. De opbrengst van het boek wordt gebruikt voor nieuwe materialen voor het atelier van de Witte Schuur.

Bijna klaar — klaar

Het boek is in augustus 2017 gepresenteerd op de opendag van de Witte Schuur. Het was heel grappig, want ik kreeg zelf het eerste exemplaar uit handen van de wethouder! Het stond natuurlijk ook in de krant.

Het boekje is te koop op de Witte Schuur en op Bol.com.

Voor je buurt

Nieuwsgierig naar de schilderijen in het boek? Of naar de Witte Schuur? Kijk vooral even rond op de sites waar het allemaal gebeurd. Door te klikken op de namen kom je daar. En vergeet niet even te kijken bij de crowdfunding actie op Voor je buurt en het boek te bestellen op Bol.com.

2 comments

  1. Ik heb een vraag: beschilder jij ook klompen? Wij willen graag een klomp met ned. Vlag en een klomp met Amerikaanse vlag.onze dochter trouwt n.l. met een Amerikaan en willen die klompen met naam en trouwdatum aan hun geven als kado
    Graag hoor ik van jou.
    B.v.d. Antje v.d.,Meijden.Antjemeijden@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.