Waar lopen de schapen

Het boek Waar lopen de schapen? is klaar. Dit is het ISBN: 978-90-823882-0-6.

En hier zie je de voor- en achterkant.

Achterflap boek Waar lopen de schapen?

Het ultieme gevoel van vrijheid

Dat zie je als je een herder tegenkomt met zijn of haar schapen en de hond. Herder zijn lijkt niet meer van deze tijd. Vroeger trok een herder met schapen en hond rond om zo goedkoop mogelijk voedsel te verzamelen. ’s Nachts werd de mest verzameld voor de akkerbouw. Op die manier hebben gescheperde kuddes grote delen van het landschap in Nederland vorm gegeven. De afgelopen jaren zijn herders opnieuw rond gaan trekken met schapen in ons cultuurlandschap. De door een herder gestuurde begrazing blijkt een van de beste manieren om de natuur te onderhouden. Om een rendabel bedrijf te kunnen runnen doen herders nog veel meer en ze vertellen hierover in dit boek.

Margo Vonk en Suze Vonk hebben de verhalen van de herders in woord en beeld vastgelegd. Het boek Waar lopen de schapen? geeft een beeld van de moderne herder. Het zijn allemaal mensen die keihard werken voor onbetaalbare vrijheid.

Het boek kost:
19,50 inclusief verzendkosten NL.

Gluren bij de Buren

Tijdens het voorlezen uit het boek in Haarlem valt op dat de mensen genieten van de verhalen van en over de herders. Ik wil graag weten hoe de jongste luisteraar het vindt, maar ze is al weg voor ik het kan vragen. Als ik echter thuiskom, heb ik een berichtje ontvangen uit Haarlem: ‘Je bent nog niet weg van de Venkelstraat 25 (Gluren bij de buren), of we hebben het
boek al besteld. Mijn dochter is dol op schapen en heeft na jouw verhalen besloten dat ze schaapherder wil worden. Nu is ze net 12 geworden, dus het kan ook nog best veranderen, maar altijd mooi om te zien hoe de ervaring van anderen inspirerend kan werken.

Mooie schapen platen. Foto's uit het boek 'Waar lopen de schapen?'
Schapen uit het boek.

— In ‘Waar lopen de schapen?’ vertellen herders hun eigen verhaal, wat het betekent om herder te zijn en te werken met schapen in onze tijd. —-

In het boek Waar lopen de schapen? laat ik de herders vertellen over hun vak en de eigenwijze aanpak die ze daarbij kiezen. In ‘Meelezen met het boek‘ leg ik uit hoe het boek is opgebouwd en zie je wat anderen van het boek vinden. In ‘De herders‘ staan alle herders in het boek genoemd. Kom genieten van hun werk, zodat dit beroep ook voor de toekomst wordt veiliggesteld. Het boek met verhalen en sfeerbeelden komt dit voorjaar uit.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in op onze facebook-pagina of abonneer je op de nieuwsbrief. Je kunt het boek hier bestellen:
Bestel (en koop) het boek voor € 31,15  19,50 inclusief verzendkosten (voor versturen naar België komt er 2,50 verzendkosten bij).

Waar loop jij met je schapen?
Het boek is klaar. Ben je herder en wil je ook jouw verhaal kwijt? Dat kan niet meer in dit boek. Ik wil je wel graag noemen op de site. Waar loop jij met je schapen? Op de kaart in het boek kan ik je niet meer toevoegen. Maar op de website is elke aanvulling welkom. Wil je ook jou kudde (met een link) op de site? Of met een verhaal? Neem dan contact met mij op.

Wil je op een andere manier meewerken aan het boek of de site een bijdrage leveren? Ook dat kan. Neem ook dan contact met mij op. Via email:  margo.vonk@gmail.com of telefoon: 0651662607.

9 comments

 1. Beste Margo,

  Sinds 31 maart lopen wij met een kudde van circa 220 ooien en 60 lammeren op Vliegbasis Soesterberg, De Paltz, Willem Arntzhoeve en aangrenzende gebieden.
  Je mag dit uiteraard intekenen op de kaart, leuk zelfs! We hebben een facebookpagina Schaapskooi Vliegbasis Soesterberg. Een schaapskooi die vroeger de shelter was voor de F15 gevechtsvliegtuigen. Een bijzondere plek!

  Hartelijke groet,

  Werner & Ester Floor Van Engelen

 2. Hallo Margo,

  We zijn voor het Gilde van Traditionele Schaapherders bezig met de 2de crowdfunding campagne Volgdeherder.nl, omdat er meerdere herders in acute financiële nood verkeren.

  Graag wil ik onderzoeken of het mogelijk is om jouw boek als beloning op te nemen, als men een bepaald bedrag doneert. Zou je me hierover een persoonlijke mail willen sturen, zodat we er over kunnen praten?

  Alvast dank en groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.