Dierenarts & verhaal

Achterflap boek Dierenarts & Verhaal

Liefde is nog geen zorg

Ik ben gek op dieren, als kind was ik altijd al bezig met dieren, ik wil graag met dieren werken… Iedereen heeft een andere droom bij zijn keuze voor de studie diergeneeskunde. Komen al die dromen ook uit? In dit boek lees je verhalen van dierenartsen. Ze vertellen over hun droom, de keuzes die ze hebben gemaakt en hun huidige beroep. Het romantische beeld van dokter Vlimmen of de populaire dokter Pol vind je hier niet. Wel allemaal prachtige verhalen over hoe liefde voor dieren én mensen een levenslange fascinatie kunnen zijn.

[…]

Het boek schrijft zich zelf

Natuurlijk is er nog helemaal geen boek. Maar het begin is er. Een aantal dierenartsen hebben toegezegd dat ze mee willen denken en mee willen werken aan het boek. Ik heb een brief gestuurd met uitleg aan een groep dierenartsen die op allerlei manieren hun beroep uitoefenen (een stukje van deze brief staat onderaan dit bericht). En nu schrijf ik een eerste bericht op deze website.

Net als het boek over schaapherders, wil ik een boek schrijven met een samenbundeling van interviews en blogs over het leven van de moderne dierenarts. Wat ik met het boek wil laten zien is dat een romantisch beroep als dierenarts allerlei kanten heeft. De meeste mensen hebben het beeld van dokter Vlimmen of dokter Pol op hun netvlies als ze denken aan een dierenarts. Maar er zijn zoveel meer kanten die een dierenarts op kan gaan. In het boek wil ik zoveel mogelijk verschillende beroepen aan bod laten komen. Ik heb nog geen idee hoe het boek er precies uit gaat zien, maar het zal een beetje zijn zo als bij de herders. Ik laat graag zien wat mensen echt beweegt: Waarom ben je ooit diergeneeskunde gaan studeren? Wat ben je gaan doen? Ben je tevreden met je keuzes?

Crowdfunding

Net als het boek Waar lopen de schapen? wordt het een project waar iedereen aan deel mag nemen. Ik deel graag mijn verhalen op de site en ik hoop dat er veel mensen zijn die meedenken en meedoen met de onderwerpen die spelen in het boek. Wie weet staat er straks ook een verhaal in van jou of van jouw dierenarts.

Volg het boek op de site en facebook

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in op de facebook-pagina of abonneer je op de nieuwsbrief. En natuurlijk kun je binnenkort het boek ook bestellen via deze site.

Heb je een tip?
Wil je op een andere manier meewerken aan het boek of de site een bijdrage leveren? Ook dat kan. Neem ook dan contact met mij op.
E-mail:  margo.vonk@gmail.com.
Telefoon: 0651662607.

————————————————–

Beste dierenarts, doe je mee?

Wat ik graag wil is dat jullie een keer tijd voor me maken om een paar uur mee te lopen op de praktijk of waar jullie ook werken. Aan de hand daarvan schrijf ik een stuk – en voordat het definitief wordt opgenomen, krijg je alle kans om commentaar te leveren.

Ik heb het herderboek kunnen maken door al tijdens het schrijven boeken te verkopen. Natuurlijk wil ik ook nu weer een crowdfunding actie starten. Als jullie daar leuke ideeën voor hebben, dan zijn die ook welkom.

Ik hoor graag van jullie. Iedereen die serieus een gesprek met mij aangaat en mee wil werken aan Dierenarts&Verhaal, krijgt het boek Waar lopen de schapen? van mij.

—————————————————————————————————————————————-

Margo Vonk schrijft een nieuw boek en is op zoek naar dierenartsen die hieraan mee willen werken. In het boek Dierenarts&Verhaal? laat ze dierenartsen vertellen over hun vak en de eigenwijze aanpak die ze daarbij kiezen. Net als in het boek Waar lopen de schapen? is ’the making of’ op deze site te volgen. Net zoals beschreven staat in: ‘Meelezen met het boek‘.

 

Bewaren