Een feestje met heel veel schapen.
Een feest, dat is de Dag van het Schaap. Een feest met heel veel schapen. En geiten. Als je van schapen houdt, dan mag je zaterdag 11 juni 2022 niet missen. Er zijn weer lekker veel verschillende schapenrassen. Maar er is nog veel meer.
Het volledige programma staat op de site.
Unieke boeken
Als je de facebook pagina van de Dag van het Schaap volgt, heb je de programmaonderdelen allemaal wel voorbij zien komen. Ik noem er een paar waar ik zelf enorm van geniet. Zoals het hoeden met honden, het scheren én knippen van de schapen, de wedstrijd om de lekkerste kaas en natuurlijk het wolplein – waar ik zelf sta met mijn boek Waar lopen de schapen én nog twee boeken: Schapen en Wol in Europa van Betty Stikkers en Schapen in de weiden van de lage landen van Jan Smit.
Kom genieten
De organisatie van de Dag van het Schaap is elke keer weer heel veel werk. Op een plek waar zoveel dieren en mensen bij elkaar komen, is een goede organisatie belangrijk. Wij zijn allemaal vrijwilligers en doen onze stinkende best om zowel deelnemers als bezoekers in de watten te leggen. Ik zou zeggen, kom mee genieten van dit mooiste feestje met schapen – het kan maar één keer in de twee jaar – en door Corona voor het eerst sinds 2018. Extra genieten dat het weer kan.
Wol heeft waarde
Op de Dag van het Schaap laten we zien dat wol zijn waarde echt niet kwijt is. Natuurlijk is het jammer dat de wol bij de schapenhouder waarde-loos lijkt. Ze kunnen het aan de straatstenen niet kwijt. Maarrrr als je dan ziet wat voor moois je van wol kan maken dan is dat onbegrijpelijk. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven in ontwikkeling die de wol weer op waarde maken. Op het wolplein vind je daar een paar voorbeelden van.
Op het wolplein in de Amaliahal vind je mij en nog veel meer moois.
Wauw, dit klinkt leuk. Hier hebben we dekbedden van schapenwol. Deze ‘ademen’ wat met nachtelijke zweetaanvallen een uitkomst is. Ze zijn wel wat zwaarder dan andere dekbedden, maar ik vind dit juist lekker slapen.
Dank voor je reactie! Gelukkig wordt schapenwol daar nog steeds voor gebruikt.